In de stucadoorswereld komt u veel verschillende begrippen tegen. Bij het inschakelen van een stukadoor geeft u aan hoe u de muur of plafond graag afgewerkt wilt hebben. Dit afwerkingsniveau is in verschillende klassen op te delen, van weinig arbeidsintensief/goedkoop naar arbeidsintensief/duurder.

Tegelklaar stucwerk

JVS Stucadoorsbedrijf kan uw muren tegelklaar opleveren; de muren worden dan ‘ruw’ gepleisterd, zodat de tegelzetter een grove ondergrond heeft om het gips en de tegels op te laten hechten. Omdat de stukadoor hier niet veel rondes voor nodig heeft, is tegelklaar stucwerk veruit de goedkoopste optie. Deze optie wordt vaak alleen voor kleine muren in de keuken / badkamer / toilet toegepast.

Behangklaar stucwerk

Weet u zeker dat u uw muren gaat behangen? Dan is een supergladde muur niet nodig en bespaart de stukadoor een extra afwerkronde in het pleisterwerk proces. Na het smeren, reien, messen, sponzen wordt nog een keer het messen/pleisteren gedaan. De muren zijn daarna behangklaar.

Sausklaar stucwerk

Het sausklaar stucen van uw muur of plafond is het hoogste afwerkingsniveau en de meest gekozen optie als u de muren wilt verven/rollen of latex spuiten. Wij leveren veruit de meeste opdrachten sausklaar op, bijvoorbeeld babykamers waar een muursticker moet komen.